• نقشه خلخال
  • خلخال
  • درباره وب

شهر خلخال در ۴۸ درجه و ۳۱ دقیقه طول جغرافیایی و ۳۷ درجه و ۳۷ دقیقه عرض جغرافیایی و ارتفاع ۱۸۴۳ متر از سطح دریا واقع شده‌است.ورودهاي هروآباد و آپارچاي در آن جريان دارند. خلخال منطقه‌اي کوهستاني با آب و هواي معتدل و نسبتا سرد مي‌باشد

خلخال ماوب خلخال ما در تاريخ 2/6/94کار خود را بصورت جدي آغازکرد.اين وب با هدف آگاهي مردم خلخال و ساير هموطنان عزيز از اخبار شهرستان خلخال همچنين بالا بردن سطح دانش و معلومات هموطنان عزيز ساخته شده است.لطفا با نظردادن ما را در ساخت وبي بهتر ياري نماييد.با تشکر کيوان شيرواني مدير وب خلخال ما





























موضوعات اصلي
صفحه اصلي
خلخال
اخبار شهرستان خلخال
تبادل لينک
خــــلخــــال
خلخال
اخبار شهرستان خلخال
تاريخ خلخال
روستاهاي خلخال
جاذبه هاي گردشگري خلخال
مشاهير خلخال
جشنواره ها
گالري تصاوير
تصاوير جديد از طبيعت خلخال
تصاوير قديمي خلخال
اطلاعات کاربري

عضو شويد
فراموشي رمز عبور؟


عضويت سريع عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
آب و هواي خلخال

آغ حالوا ( حلوای سفید)

آغ حالوا ( حلوای سفید) ، یکی از شیرینی جات مخصوص شهرستان خلخال می باشد که کارکردهایی نیز از لحاظ اجتماعی و فرهنگی برای آن تعریف شده است.

 

در ایام پایانی ماه مبارک رمضان و معمولاً در روزهای نزدیک به عید فطر خیابانها و بازار شهر مملو می شود از مردمی که سطل به دست به دنبال خرید بال ( شیره حلوا) هستند. از شیره حلوا یا در اصطلاح محلی ( بال شیره سی) برای پختن این نوع حلوا استفاده می شود.در روز عید فطر یا روز قبل از آن معمولاً خانواده داماد ، حلوای پخته شده را در ظروف پلاستیکی یا سینی های استیل که به طرز زیبایی آراسته شده است برای خانواده عروس می برند و سال بعد نیز مادر عروس در کنار اقوام و فامیل اقدام به پخت حلوای سفید کرده و آن را به خانه دختر خود می برد.

 

البته لازم به ذکر است رسم بده بستان این حلوا در خانواده های مختلف فرق می کند که بستگی به رسوم و سنت هر یک از خانواده ها در روستا ها و شهرهای مختلف خلخال دارد. از کارکردهای پخت این نوع شیرینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1. افزایش حس همبستگی و وحدت در بین اقوام و فامیل

هنگامی که زمان پخت حلوای سفید و سایر شیرینی جات فرا می رسید ، زنان فامیل دور هم جمع شده و به همراه هم اقدام به آماده کردن وسایل و پخت حلوا می کردند و بعد از پایان کار با خواندن ترانه ها و نواهای فولکلوریک محلی شادی را بین هم تقسیم و بزرگ جمع با خواندن دعا برای تازه داماد و عروس آرزوی خوشبختی و سعادت می کردند.

 


 

2.تقویت هنجارها و حفظ و نگهداشت الگو

پختن حلوا در روزهای پایانی ماه رمضان تبدیل به سنتی شده که باعث تقویت ارزشها و سنت ها می شود.در ایام نامزدی زوج جوان ، خانواده ها برای نزدیکتر شده به همدیگر ، انتقال محبت و نمایش عاطفه و مهربانی به بهانه هایی از قبیل عید فطر و ...تکیه کرده و با حفظ چنین ارزشهایی روابط فامیلی خود را تقویت می کنند. مطمئناً نوجوانان ، کودکان و زوج جوان با مشاهده و درک چنین سنتهایی قدر زندگی تشکیل شده خود را خواهند دانست.

 


3. بعد اقتصادی

چنین رسم ها و سنت هایی دارای قدرت زیادی برای نبض بخشیدن به بازار می باشند.خواربارفروشان و قنادی هایی که مشغول فروش شیره حلوا و خود حلوای سفید هستند در این روزها سرشان شلوغ و بازارشان پر رونق می باشد.معمولاً به همراه حلوا ، پارچه های رنگین و ... و هدایایی برای خانواده ها نیز فرستاده می شود.همین امر باعث شده در هفته پایانی ماه رمضان بازاری که رکود بر آن حاکم شده بود ، جانی دوباره گرفته و مغازه داران شاکر خداوند باشند.

 


 

شیوه پخت این شیرینی و رسومات متصل به آن می تواند کارکردهای متفاوتی نیز داشته باشد که ممکن است در مناطق مختلف فرق کند ، از شما می خواهیم خاطرات و نظر خود را در این ارتباط با ما در میان بگذارید.

 

هم اکنون به دلیل مشغله های گوناگون زندگی ، مردم کمتر به سراغ پخت حلوا در خانه خود می روند و این حلوا در قنادی های معتبر شهر نیز به فروش می رسد.به همین منظور و برای اطلاع از نحوه پخت حلوای سفید ، بار دیگر سراغ یکی از قنادی های قدیمی و پر سابقه شهر خلخال واقع در خیابان کارگر جنوبی رفتیم تا نظر ایشان را در مورد نحوه پخت آغ حالوا بدانیم.آقای فرهاد عبدلی با اشاره به اینکه با وجود مشغله کاری مردم نمی توانند خود در خانه ها اقدام به تهیه حلوا بکنند ولی سنت ها را فراموش نکرده و از طریق قنادی ها حلوای مورد نظر خود را تهیه می کنند. در پایان ایشان نحوه تهیه حلوای سفید را در اختیار ما قرار دادند تا مخاطبان بتوانند در خانه اقدام به تهیه حلوا بکنند.

 

مواد لازم :

1.آرد برنج

2.شیره بال

3.روغن صاف

4. وانیل یا گلاب

5.زنجبیل

6. زعفران ( به منظور خط کشی و نوشتن مطالب دلخواه)

 

دستور تهیه:

ابتدا آرد برنج را به تابه و یا طشتک ریخته روی اجاق می گذاریم و کاملاً بهم می زنیم تا رطوبت آرد برنج از بین رفته و آرد برنج به حدی داغ شود که آرد روی اجاق به درجه 70 درصد گرم شود.سپس آن را از روی اجاق برداشته ، کمی روغن صاف به آرد برنج اضافه می کنیم و بهم می زنیم تا روغن کاملاً آب شده باشد.

 

سپس شیره بال که قبلاً آماده کرده ایم و وانیل یا گلاب و زنجبیل را آرام آرام به آن اضافه می نماییم.البته لازم به ذکر است در خانه ها خانمها مواد لازم را با دست مخلوط می کنند و در کارگاهها با ماشین خمیر گیر بهم می زنند و سپس حلوای بدست آمده را به ظرفی که قبلاً چرب کرده شده می ریزند و با وردنه و یا وسیله دیگری که بتواند حلوا را صاف کند می کشند تا حلوا کاملاً صاف شده و زعفران را جهت خط کشی به صورت لوزی روی حلوا کشیده تا با چاقو قابل برش صاف باشد. حلوا را می توان با شهد عسل طبیعی نیز به جای شیره شکر یا همان بال شیره سی پخت که در آن موقع فقط رنگ حلوای بدست آمده کمی تیره می شود.

 

با تشکر از آقای فرهاد عبدلی و آقای مهران نوروزی که ما را در تهیه این گزارش همراهی نمودند.شما نیز می توانید از انواع شیرینی جات خانگی خود ، غذاهای محلی و ...گزارشی تهیه کرده و برای بخش انسان شناسی و فرهنگ سایت علوم اجتماعی و سایت خلخالیم ارسال نمایید.گزارشهای ارسال شده با نام خودتان در سایت قرار خواهد گرفت.

 

تصاویری از پخت قند چورگی

 

 

 

 

 

 

 

منبع:سایت خلخالیم


نمايش اطلاعات اين پست
نظرات

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
درباره سايت
Profile Pic
من کیوان شیروانی(k1.shirvani) دانش آموز مدرسه استعدادهای درخشان شهید بهشتی خلخال هستم.و با ساخت این سایت سعی در بالا بردن سطح معلومات و آشنایی هموطنان عزیز با شهرستان خلخال دارم.لطفا با نظردادن من را در ساخت سایتی بهتر یاری کنید.
آمار سايت
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 241
کل نظرات : 48

آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاين : 1
تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاين کاربران آنلاين

آمار بازديد آمار بازديد
بازديد امروز : 44
بازديد ديروز : 11
گوگل امروز : 1
گوگل ديروز : 2
بازديد هفته : 140
بازديد ماه : 526
بازديد سال : 6,294
بازديد کلي : 110,420
آي پي : 3.95.131.146
مرورگر :
سيستم عامل :
نظر سنجي
آیا از سایت خلخال ما خوشتان آمد؟؟؟


اوقات شرعي خلخال
لينک دوستان
مطالب پر بازديد مطالب جديد مطالب تصادفي
براي اطلاع از آپديت شدن سايت در خبرنامه سايت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود.

لينک دوستان پيوندهاي روزانه
تمامي حقوق مطالب اين سايت مربوط به همين سايت مي باشد و کپي برداري به شدت پيگرد قانوني دارد. | طراح قالب: k1.shirvani